lördag 30 juli 2011

Hål i öronen med blomdahl.

Jo jag har fått lite frågor på den senaste tiden om vi gör hål i öronen på salongen, har helt glömt bort att skriva om de, men det gör vi helt klart.
Jag minns själv hur det var när man var liten och fick sina första hål i öronen, jag hade gått och tjatat och väntat och mamma hade lovat mig att när jag fyllde 7år och skulle börja i 1:an då skulle jag få hål i öronen.
Jag var super glad och hade redan bestämt att jag ville ha rosa örhängen. Så vi åkte in till Vällingby och så fick jag mina hål, det gjorde lite ont tyckte jag då men jag hade längtat så mycket att det gick över snabbt.
Sedan gick vi och köpte nya örhängen som jag skulle ha när hålen läkt, jag var så sjukt stolt och ville visa alla mina nya hål :)

På salongen tar vi hål i öron, näsa och navel med märket Blomdahl och jag har gått alla deras utbildningar.
Den vanligaste frågan jag brukar få vad det gäller håltagning är vilken ålder man måste vara för att få ta hål i öronen? Mitt svar på de är att jag tycker inte man kan säga en speciell ålder utan de viktigaste är att barnen verkligen vill ha hål i öronen och då spelar det ingen roll om dom är 3år eller 13år. Dom ska vilja och dom ska kunna sköta om sina hål till de läkt klart. Då brukar allt gå bra, men jag går alltid igenom vad man ska tänka på och hur man ska sköta och rengöra sina hål när innan håltagningen och man får även med en lapp med skötselråd.

Lite tips.
1. TVÅ HÅL SAMTIDIGT - Jag tar alltid två hål samtidigt vilket gör att det inte finns någon risk att barnen bara får 1 hål och sedan blir ledsna och inte vill göra ett till.

2. Det känns ju lite grann när man tar hål i öronen, därför rekommenderar jag att smeta in öronen hemma ca 30 min innan med lite EMLA salva ( Bedövningssalva som finns att köpa på apoteket).

3. Efter hålen har läkt använd bara örhängen från blomdahl för att minimera risken för nickelallergi.


Här kommer länken till blomdahls hemsida, så kan ni läsa mer om märket.

http://www.sv.blomdahl.com/










Hudvänliga örhänngen från blomdahl med en liten fjäril.



Ny taget hål.


Dom här krokarna är en smart liten grej för dom som kanske har ett par favorit örhängen men som är nickel allergiska, då är det bara att byta kroken på örhänget och vips har du ett par hudvänliga örhängen och slipper nickel allergi.



Alla örhängen är också sterilt förpackade.




Fler fina örhängen.


/Sanna

1 kommentar:

  1. Hej!

    Måste jag ha med mig förälder om jag ska göra hål?
    Dem vet att jag ska göra och jag får men de har bara inte tid!

    Tacksam för svar!

    SvaraRadera